Ostatnio jadąc nocą zauważyłem niepokojący objaw przy wyłączaniu świateł długich wyłaczały sie tez mijania i był ciemnogród Wyczułem gada że przełacznik zespolonu szwankuje bo jak poruszałem nim to wracały światła mijania...Czy da sie jakoś wyczyścić ten przłącznik czy kupić inny.
A ostatnio po jeździe wyłączłem światła mijania i pozycyjne i po wyłaczeniu stacyjki i otworzeniu drzwi piszczy mi sygnał świateł, no to wychodzę i patrzę i świeca sie pozycyjne przód i tył prawe (tylko prawe) , po odpaleniu i ponownym zgaszeniu silnika światła zgasły, Co za pieron takie cuda robi . Włacznik główny świateł ???
A ostatnio po jeździe wyłączłem światła mijania i pozycyjne i po wyłaczeniu stacyjki i otworzeniu drzwi piszczy mi sygnał świateł, no to wychodzę i patrzę i świeca sie pozycyjne przód i tył prawe (tylko prawe) , po odpaleniu i ponownym zgaszeniu silnika światła zgasły, Co za pieron takie cuda robi . Włacznik główny świateł ???
zrob tak jeszcze raz to sie dowiesz :P ten "problem" to nie problem, zostaje tylko pierwszy. pewnie sie da cos poczyscic bo to chyba pierwsza deska ratunku, jak masz checi to sproboj.
dzięki kolego nacisnełeś na moja piętę ahillesa
Pogrzebie i poczyszczę.
A jak sie tam dostac dwie śruby od spodu i dwie od kierownicy to wszystko czy jeszcze jakieś cuda?
richi9, spróbuj psiknąć kilka razy preparatem do czyszczenia styków takim jak KONTAKT S i przedmuchać sprężonym powietrzem może opóźni moment wymiany manetki na dłuższy czas ja tak zrobiłem i już ponad rok odpukać cisza i spokój.
milej zabawy.pozdro :szeroki_usmiech
Dzięki panowie za rady ...Na początek będę chciał wyjąc manetkę i przeczyścić, a następnie ją trochę zakonserwować takim czyścikiem w sprayu.Oczywiście zdaje sobie sprawę iż czyszczenie styków papierem to głupota bo zdrapuje się platynę ze styków... Dzięki za rady dam znać jaki był efekt prac.
Miałem podobne przygody ze światłami, i również myślałem że to manetka od kierunków lecz było całkiem inaczej, i obstawiam że może to być również i u ciebie mianowicie styki we włączniku są już do czyszczenia, spróbować zawsze można nie jest to duży problem.
grzesiu2400 Dziękuje za pamięć, ale jednak u mnie to wina manetki gdyż po wyłączeniu świateł długich i przy zaniku krókich po szarpnięciu manetką wracają świetła mijania.
Ale dziękuje za zdjęcie przyda się na przyszłość.
Komentarz